Általános jellegű felnőttartalom-szűrés vette kezdetét a briteknél, ami a várakozásoknak megfelelően egyelőre inkább gondokat okoz, mint hogy kényelmesebbé tenné az internetezők életét. Akik nem jelezték internetszolgáltatójuknál, hogy nem kérnek a tartalomszűrésből, azok számára számos hétköznapi webhely is elérhetetlenné vált, például akkor, ha annak szövegében megtalálható volt a „sex” kifejezés.

Ám a szűrés nem csak a webes tartalomra, hanem a fájlletöltésekre is érvényes, éppen ezért fordulhatott elő, hogy a League of Legends játékosai nem voltak képesek letölteni a legújabb frissítéseket, a VarusExpirationTimer.luaobj és a XerathMageChainsExtended.luaobj fájlelnevezések miatt.

A szűrés egyébként nem csak a pornográf tartalmakra van érvényben, de az illegális drogkereskedelemmel és a terrorizmussal kapcsolatos tevékenységek visszaszorítására is irányul. És bár egyelőre az egyetlen megoldás az, ha valaki visszamondja a szolgáltatónál a szűrést, valószínűleg hamar whitelisteket kell majd bevezetni a legitim webhelyekre, ami gyakorlatilag okafogyottá teszi majd szép lassan a teljes szűrést. (Mert mi van, ha egy legitim webhely fórumára valaki beír valami nem kívátn tartalmat?)

Egyszóval az általános jellegű szűrés úgy tűnik, hamar csúfos kudarcot vallhat. És ez akár így, akár úgy, de óriási szívás a briteknek.