League of Legends

Hogyan legyünk 2015 bajnokai?

lolwc2015

Például úgy, hogy tiszta lappal és kitisztult fejjel indulunk neki az új szezonnak. Még csak az előszezon tart, de nem árt felkészülni fejben előre, hogy könnyebben induljunk neki a ranglétra megmászásának idén. Úgy néz ki valószínűleg ez könnyebb is lesz az 5. szezonban, mert (szerencsére) a Riot is felismerte, hogy a jelenlegi rangsorolt létrán a divíziók közötti felesleges helyezési meccsek csak nehezítik a feljutást, és nincs is összhangban az eredeti rangsorolt rendszer elképzelésével a játéknak. Ha a hírek igazak, akkor visszaállnak az első és második szezonban megszokott csak pontalapú (ELO) rendszerre. Ez a rendszer véleményem szerint pontosabb képet ad a jelenlegi képességeink szintjéről, ezért több kedve lesz a játékosoknak rangsorolt meccseket játszani. Ahhoz viszont, hogy ez az új próbálkozás a ranglétra megmászásához sikeresebb legyen, mint az előző szezonokban, had osszak meg pár általános érvényű, ámde annál hasznosabb tanácsot.

[A lentebb leírt tippeket saját tapasztalat, illetve a fórumokon (reddit, hivatalos leagueoflegends oldal) olvashatóak alapján írtam össze. Két csoportra fogom bontani, általános (semmiféle ügyességet, előképzettséget nem igénylő) és technikai (minimális játékismeret szükséges!) típusra.]

Kezdjük az általános tippekkel. Sok tanács ismerős lehet, sok helyen láttad már, sok fórumozó írta le, de talán ezek a legfontosabbak: Véleményem szerint nagyon sokan azért nem jutnak feljebb a létrán, mert nem a legmegfelelőbb hozzáállással játszanak. Minden meccsre úgy kell felkészülni, mintha azon múlna az egész évadnyi teljesítményed, és sosem szabad feladni. A feladást, mint opciót felejtsd el! (Bátran idézd a 300-ból Leonidász király szavait ezzel kapcsolatban, minden meccs előtt és közben. 🙂 ) Még a legelveszettebbnek hitt meccseket is meg lehet nyerni. Bármikor véthet hibát az ellenfél, vagy szétkapcsolhat az internete. (Bár legyünk korrektek, ne kívánjunk ilyet senkinek!) Hinni kell a győzelemben, és mindent meg kell tenni annak érdekében. Ez a legfontosabb mind közül. De ne essetek át a ló túloldalára, hogy túlságosan is magatokra vesztek egy-két vereséget. Ha úgy érzitek, hogy kellőképpen felhúztátok magatokat, 2-3 elvesztett meccs után tartsatok egy kis szünetet.

Kattints a képre nagyobb felbontásért.

Lehetne folytatni még a sort sok-sok hasznosnak vélt tanáccsal, de úgy gondolom ezek azok, amik tutira beválnak, ha tényleg betartja őket az ember. (Nekem segít mindig!)

Következőkben egy-két technikai tanáccsal szolgálnék. Itt már több tere lesz a vitáknak, de az nem is baj. Próbálok nagyon az alapvető dolgokra fókuszálni. Az egyik legfontosabb dolog, amit ha elfogadtok az sokat fog lendíteni a rangsorolt teljesítményeteken. Nevezetesen az, hogy egészen gyémánt, mester fokozatig nem létezik az a fogalom, hogy az egyik hős a másiknál erősebb (ahogy chatbe szoktátok látni: „counter”). A Riot évekkel ezelőtt kijelentette, hogy a hősök egyensúlyát a profi szint határozza meg és ahhoz képest állítják be. Sajnos nagyon sok meccs úszik el már az elején, hogy a játékosok hagyják magukat belehajszolni olyan hősök kiválasztásába, amiket sose, vagy csak keveset játszottak, csak azért mert a csapattársak beírják, hogy „ez elveri azt tutira”. Mindig olyan hőst válasszatok, amit jól ismertek. Még akkor is, ha a felállás elsőre hátrányosnak tűnik is. Higgyétek el, profi szintig csakis a saját képességeitek számítanak, nem a hősöké. Na, akkor szedjük, pontokba mire is kell odafigyelni:

Kattints a képre nagyobb felbontásért.

Kattints a képre nagyobb felbontásért.

Főleg a szóló karrierről beszéltem (véleményem szerint, ez a legsarkalatosabb pontja az egész league of legends játékélménynek), de pár szóban azért a csapatos létra mászásról is essen szó. Itt már erősen eltérhetnek a vélemények, és nagyon játékos meg játékstílus függő, hogy mit hogy érdemes, úgyhogy 1-2 dolognál többet nem is fogok értekezni róla.

Egyelőre ennyi lett volna, bár még oldalakat lehetne megtölteni hasznosabbnál hasznosabb tanácsokkal. Kérlek a fentebb taglaltakat ne kőbe vésett szentírásként kezeljétek, sokkal inkább útmutatóként. Mindenkinek természetesen más a stílusa, ami lehet már bejött neki, de ha valaki elveszettnek érzi magát, akkor ez elég segítséget nyújthat ahhoz, hogy egy jó szezonkezdésnek nézzen elébe.

Exit mobile version